Marjan Bakker

"Word je eigen filosoof"

De wereld is mooi. Mensen zijn mooi. Als we het lef hebben om te ontdekken wie we zijn, zijn we in staat contact te maken met de wereld om ons heen. Dan ontstaat er groei. Dan gaan we bloeien. En komen onze kleuren tot leven. Ik help mensen om te ontdekken wie je werkelijk kan zijn. Zodat je kunt groeien en bloeien. Dat doe ik op mijn manier: oprecht, betrokken en gedreven om je zelf tot inzicht te laten komen. 

Bij coaching gaat het mij erom dat jij je eigen filosoof wordt. Dat je jezelf afvraagt waarom je bent wie je bent. Waarom je doet wat je doet. Elk mens is mooi, alleen moet je het vaak nog ontdekken. Ik laat je opnieuw naar jezelf kijken en zo jezelf ontdekken. Door te prikkelen en ruimte te geven. Door te raken met respect. Te spelen met de dynamiek van tempo en traagheid, geduld en gedrevenheid. Ik graaf door tot de essentie en laat je zelf de oplossing vinden. 

Organisaties bestaan uit een optelsom van mensen. Waarbij, als het goed is, het resultaat groter is dan de som der delen. Dat is niet altijd het geval en zijn er kwesties rondom leiderschap, samenwerking of inzetbaarheid. Hierdoor functioneert een organisatie of afdeling niet zo als het zou kunnen. Dan is het belangrijk dat mensen inzicht krijgen in zichzelf, de organisatie en hun logische plek daarin. Of juist niet. Daar kan ik bij helpen. Door te luisteren, te inspireren en te confronteren. Door het systeem en de patronen van de organisatie te doorzien, bespreekbaar te maken en waar nodig te veranderen. 

Ik heb geleerd dat als je iets wilt laten groeien en bloeien en wilt oogsten, je eerst moet planten in vruchtbare aarde. Die vruchtbare aarde is je bereidheid om je te ontwikkelen. Zonder die bereidheid volgt er geen resultaat.

Bekijk alle netwerk partners

Recente projecten

  • Ontwikkelen en begeleiden van Management Development programma bij een regionaal ziekenhuis
  • Ontwikkelen en begeleiden van teamontwikkeling met management en professionals
  • Individuele coachtrajecten met leidinggevenden en professionals in zorg, overheid, de financiële wereld en de industrie
  • Loopbaanadviestrajecten
  • Begeleiden en adviseren van het managementteam bij de opbouw- en afbouworganisatie tijdens de reorganisatie van een productiebedrijf
  • Onderzoek doen naar de kansen en risico’s voor de dienstverlening en de organisatie bij een krachtenbundeling tussen twee opleidingsorganisaties

Afgestudeerd als milieugezondheidkundige heb ik diverse functies gehad in zowel de profit- als de nonprofitsector. Na een periode van herbezinning werk ik vanaf 2000 als loopbaan- en organisatieadviseur. 

Het koken van tapas en het uitproberen van nieuwe gerechten vind ik ontspannend om te doen. Natuurlijk om ze daarna lekker op te eten! Liefst met een goede fles wijn en in prettig gezelschap. Als we later op de avond bijvoorbeeld Kolonisten van Catan of Macchiavelli spelen, is mijn topavond compleet.