Healthy Happyholics

15/08/2019

Op 13 augustus jl. hebben Itamar Sharon en ik een masterclass ‘Healthy Happyholics’ verzorgd, als onderdeel van de Summerschool voor de gemeente Zaanstad.

Itamar Sharon is collega adviseur, trainer en schrijver van het boek Happyholics. Beide zijn we gegrepen door de thema’s geluk, gezondheid van mens en organisatie. Vanuit deze gezamenlijke passie, eigen ervaringen, kennis en ambitie geven wij, persoonlijk en professioneel, vorm aan deze onderwerpen.

Geluk en gezondheid worden komende jaren steeds belangrijker. Dit komt mede omdat steeds meer mensen op de arbeidsmarkt meer willen dan een goed salaris en dito status. Bovendien werken oudere werknemers langer door. Huidige bedrijven zijn op zoek naar oplossingen die bijdragen aan een moderne, wendbare en vitale organisaties. Uit onderzoek blijkt er een directe relatie te zijn tussen gezonde en gelukkige medewerkers en een succesvolle organisatie.

Er zijn zes behoeften die zorgen voor een gezonde, gelukkige werknemer en organisatie.
Tijdens de masterclass zijn deze zes behoeften toegelicht en middels oefeningen vertaald. Dit is helemaal in lijn met waar wij in geloven. Het delen van kennis en inzichten over geluk en gezondheid is nodig, maar daar vervolgens mee aan de slag gaan is nog beter. In deze workshop hebben we ons vooral gericht op wat de medewerker zelf kan doen om hier de regie in te nemen.

De zes behoeften:
1          Persoonlijk contact
We werken meer thuis maar willen ons ook thuis voelen op het werk. Écht contact maken met collega’s en leidinggevende is essentieel.

2          Waardering
Intrinsieke waardering krijgen we vooral door persoonlijke aandacht en complimenten. Neem regelmatig de tijd om een goed verwoord compliment te geven.

3          Vrijheid
Happyholics houden van vrijheid. Vrijheid om waar en wanneer te werken. Maar ook vrijheid om op eigen manier resultaten te halen. Gebruik kunnen maken van jouw talenten!

4          Zingeving
Niet ‘waartoe zijn we hier op aarde’, maar betrokken zijn bij een groter geheel. Dat is waar zingeving over gaat. Begrijpen én voelen waarom je doet wat je doet.

5          Persoonlijke ontwikkeling
Regelmatig het gevoel hebben dat je uitgedaagd wordt, in je vaardigheden maar ook als mens. Persoonlijke ontwikkeling betekent groei. Leren, leren en nog eens leren.

6          Gezondheid
Wij zien gezondheid als het vermogen om je aan te passen aan de sociale, fysieke en mentale uitdagingen van het -werk- leven. Waarbij de regie over de keuzes daaromtrent en levensstijl cruciaal zijn. De voorgaande vijf punten hebben invloed op de ervaren gezondheid. Daarnaast zijn regelmatig bewegen, ontspanning/rust, voeding en sociale verbondenheid belangrijke aspecten. Voor Happyholics is een gezonde levensstijl een vanzelfsprekendheid.

Het laatste onderdeel van de workshop bestond uit het uitwisselen van adviezen om persoonlijke voornemens om te zetten naar acties. Naast de visie die wij hebben gedeeld lenen alle genoemde aspecten zich goed voor praktische toepassing. Bij afronding van de workshop werd waardering geuit voor de combinatie van inspiratie en concrete ideeën.

Elke beweging richting een vitale en gelukkige medewerker en organisatie vinden wij belangrijk. Wanneer ook jij interesse hebt. Laat het ons weten!

Itamar Sharon & Frank van der Endt vanderendt@cordes.nl
Healthy Happyholics

 

 

Bekijk alle nieuwsberichten